• een passende oplossing

    Wij streven naar

  • en renovatie

    Bij nieuwbouw

  • en particulieren

    Voor bedrijven

Conserveren

Staal is een prachtig product om mee te werken, maar heeft als nadeel, een beperkte levensduur. Om die te verlengen zijn er in principe drie soorten conserveringen: natlakken, poedercoaten en thermisch verzinken. 

Natlakken
Bij natlakken wordt het materiaal voor het spuiten gereinigd door er met hoge snelheid straalgrid op te werpen. Na het stralen wordt de verf in vloeibare toestand op het materiaal gespoten. Een standaard laksysteem is 1 laag epoxy zinkfosfaatprimer met een laagdikte circa 70 mu in een huiskleur van Postma Konstruktie.

Poedercoaten
Poedercoaten is een elektrostatisch proces waarbij het staal wordt voorzien van een poederlaag waarna het in de oven wordt uitgehard. De poedercoating kan in meerdere lagen aangebracht worden. Dit systeem wordt toegepast voor konstrukties die niet met de buitenlucht in aanraking komen en is nagenoeg in alle kleuren verkrijgbaar. 

Thermisch verzinken
Het thermisch verzinken is een dompelproces waarbij de stalen onderdelen gedurende korte tijd bij 445-465 graden Celcius in vloeibaar zink worden gedompeld. Daarbij vormen zich op het staaloppervlak lagen van  zink-ijzerlegeringen, afgedekt door een zinklaag. Deze laag voorkomt zelfs corrosie bij deuken en krassen. Verzinkte producten zijn zeer duurzaam en zo goed als onderhoudsvrij. Thermisch verzinken wordt toegepast bij konstrukties in de buitenlucht.

Duplex Systeem
Om een product nog duurzamer te maken of gewoon om op kleur te brengen kunt u kiezen voor verzinken in combinate met poedercoaten. Dit wordt het Duplex-Systeem genoemd. De poedercoating beschermt de zinklaag tegen aantasting van buitenaf en de zinklaag beschermt het staal tegen roestvorming van binnenuit.